Na kružnoj stazi u dužini od 2 km nalazi se 27 informativnih točaka s temama iz njihovog života. Polazna točka je kod Općinskog doma u mjestu Donje Jesenje koje se nalazi se 12 kilometara od Krapine u sjeverozapadnom dijelu Krapinsko-zagorske županije. Od Krapine se može doći i pješke planinarskim putem preko Strahinščice. Multimedijalni audio-vodič zatražite u Općinskom domu u mjestu Donje Jesenje.

Staza je zamišljena kao mjesto za edukaciju i rekreaciju, a tijekom obilaska prolazi se kroz 8 interpretacijskih točaka:
1. Geološki stup, 2. Nosorog za objed, bobice za večeru, 3. Vremeplov, 4. Špilja s pogledom, 5. Pruge od pepela, 6. Kapela Sveta tri kralja, 7. Štovati život, pokapati mrtve, 8. Tehnologija davnina

Osim glavnih tema na stazi - Špilja, Varta, Oruđa, Lov i Prehrana - moći ćete saznati više o neandertalskim nalazištima na tlu Hrvatske, karakteristikama neandertalskog čovjeka, tragovima pepela i spaljenim fosilnim kostima, krapinskim artefaktima i zbirci zubiju i drugim zanimljivim činjenicama iz prapovijesti.