Odmah u podnožju Dvora Veliki Tabor možete uživati u vrhunskim tradicionalnim delicijama Kleti Grešna Gorica, a na putu prema Krapini svakako zastanite na Vuglec bregu, gdje osim domaće kuhinje, imate priliku kušati i brojna nagrađivana vina i pjenušce. Kad prolazite kroz Sveti Križ Začretje, u Kleti Kozjak ili u Staroj školi u Mirkovcu naći ćete uistinu velik izbor pomno pripremljenih jela, jednako kao i u marijabistričkom kraju, gdje Vas domaće zagorske delicije i vina čekaju u OPG-u Matoš i Vinariji Micak. Ako, pak, u našem nacionalnom svetištu želite kušati zagorsku kuhinju u nešto modernijoj varijanti, luksuzno uređen Restoran Akademija Bluesun hotela Kaj pravo je mjesto za Vas.

U stubičkom kraju čak su četiri gastrolokacije koje će Vas također svaka na svoj način oduševiti. U Gornjoj Stubici to su Restoran Rody i Klet Lojzekova hiža, u Donjoj Stubici Majsecov mlin, a u Stubičkim Toplicama Temple Bar. U Tuheljskim Toplicama Restoran Dvorac Mihanović vratit će Vas i gastronomski u vrijeme grofova i vitezova, a na putu za Kumrovec već generacijama posjetitelji ne propuštaju ni domaću kuhinju Ville Zelenjak u Risvici. Također, u blizini Kumrovca očekuju Vas i tradicionalne delicije Seoskog turizma Šumak u Miljani kod Zagorskih Sela.